Lakić je saopštenju naveo da to tužilaštvo „još nije utvrdilo odgovornost nadležnih zbog pogibije tog časnog vojnika“, prenela je Narodna stranka.

„Pozivam Više tužilaštvo u Novom Pazaru da hitno liši slobode sve odgovorne za pogibiju Stojkovića i da obavesti javnost zašto ni četiri meseca nakon tragedije nisu završili istragu, kao i da obavesti javnost o detaljima istrage“, rekao je on.

Istakao je da nečinjenje tog tužilaštva traje i danas.

„Ćutanje i nečinjenje tužilaštva u Novom Pazaru traje i danas i pored činjenice da su tom tužilaštvu dostavljeni nalaz i mišljenje veštaka, u kojima se jasno navodi da je smrt nastupila usled gušenja hemijskim sredstvima“, dodao je Lakić.

Naveo je da tužilaštvo, osim što nije utvrdilo odgovorna lica u tom postupku i podiglo optužnicu, „nije čak ni saslušalo sve koji mogu biti odgovorni“.

„Svi odgovorni moraju biti privedeni kako se slična tragedija ne bi ponovila i da isti ljudi na nekoj novoj vojnoj vežbi svojim pogrešnim postupanjem i nečinjenjem ne bi izazvali sličnu tragediju“, rekao je Lakić.

Istakao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i „ucenjeni“ ministar odbrane Nebojša Stefanović četiri meseca ćute o toj tragediji, iako su, kako je naveo, svesni da postoji najmanje njihova politička odgovornost.

„Vojna vežba na kojoj je Stojković izgubio život održana je u ekstremnim vremenskim uslovima kako bi Vučić sa svojim saradnicima predstavio naoružanje stranim kupcima i kasnije to oružje prodavali uz velike provizije koje bi zadržali za sebe“, zaključio je Lakić.