Objasnio je da konsultacije sa parlamentarnim strankama, koje su u toku, spadaju u to, ali da se njima neće odazvati jer „niti mogu da predlože predsednika ili predsednicu vlade, niti planiraju bilo kakvo koketiranje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u budućoj vladi“.

Na pitanje šta očekuje od nove vlade, Lazović kaže da očekuje nastavak povlačenja države pred interesima investitora bliskih SNS, privatizaciju komunalnih službi, povlačenje države iz zdravstva i tihu privatizaciji te oblasti…

„Nemojte me pogrešno razumeti, ja sam veliki optimista da od ove naše Srbije možemo napraviti dobro mesto za život, ali nikako sa ljudima koji trenutno donose odluke. Moja nada leži u uključivanju gradjana u politiku i tome sam lično, kroz Ne davimo Beograd, posvećen u potpunosti“, kazao je on.

Kada su u pitanju najave da bi moglo da dodje do novih izbora u Beogradu, Lazović kaže da oni u te najave ne veruju i upitao „čemu izbori ako SNS ima većinu u Beogradu“.

„Izbora će biti samo ako to režimu odgovara, ili ako izgubi većinu. Mi ćemo svakako biti spremni, a rezultat možemo samo da poboljšamo“, ocenio je Lazović.