Lazović je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta ocenio da je opozicija oko liste Srbija protiv nasilja “uhvatila Aleksandra Vučića u krađi” što kako je dodao, sad ceo svet vidi. 

“Nemački Bundestag ocenio je da su izbori u Srbiji sistematski izmanipulisani od države i pozvao je na ponavljanje beogradskih izbora. Takođe, zatražena je nezavisna istraga, a od Evropske komisije zahtevano je da se jasno imenuju nedostaci demokratije u Srbiji i preispita odnos sa vlastima Srbije”, naveo je Lazović. 

“Čak ni Vladimir Bilčik nije branio Vučića već je podržao nalaze posmatrača ODIHR-a i drugih međunarodnih posmatrača koji su veoma eksplicitno govorili o svemu što su videli na izborima, i o kupovini glasova, i o pritiscima na birače, velikom inženjeringu sa biračkim spiskom i dovoženjem birača čak iz drugih država da glasaju na beogradskim izborima”, naveo je Lazović.

Izrazio je zadovoljstvo što su tokom rasprava u Bundestagu i EP predstavnici Zelenih, kao sestrinskih organizacija Zeleno-levog fronta, bili “potpuno otvoreni i jasni, rekavši da ništa slično nisu videli iako se godinama bave posmatranjem izbora” i što su “podržali građane Srbije koji su na protestima izrazili nezadovoljstvo i pozvali na odlučnu reakciju EP, međunarodnu istragu i poništavanje nameštenih izbora”. 

“Takođe istaknuto je da su napadi Ane Brnabić i Aleksandra Vučića na posmatrače nešto što je neprihvatljivo, a za nas je važno da međunarodna zajednica na ovaj način vidi kako se režim odnosi prema svima onima koji se usude da ih kritikuju, pa makar to bili i nezavisni evropski posmatrači”, dodao je Lazović.