Lazović je za televiziju Nova S rekao da bi upravo taj anketni odbor mogao da donese odgovore na mnoga pitanja građana, vezano za ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kao i u okolini Smedereva i Mladenovca.

“Sve nas je duboko potresla izjava predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da sistem nije zakazao samo dan nakon tragedije. Mislim da premijerka nije mogla da ima nikakve analize, niti bilo kakva saznanja koja bi mogla da joj kažu bilo šta o sistemu”, rekao je Lazović.

Takve izjave, kako je ocenio, mogu da znače ili da Brnabić to radi da bi “sebe i svoje funkcionere zaštitila od odgovornosti, ili da ništa neće promeniti”.

“Zbog toga je opozicija i zahtevala ovu sednicu skupštine i zbog toga zahtevamo anketni odbor koji će ući u sitne detalje onoga što se dešavalo kada je došlo do ovih tragičnih događaja i sve što treba da uradimo da se oni više nikad ne bi ponovili”, kazao je on.

Lazović je dodao da će anketni odbor, ukoliko bude odlučeno da on bude osnovan, trajati 30 dana i da će ga voditi predstavnik opozicije.