Lazović je istakao da je želeo konsultacije na koje je predsednik Srbije pozvao preko medija, ali ih je preko medija i otkazao.

“Plan Vam je u deset tačaka, neke se preklapaju, zar ima neko ko nije za mir i stabilnost, zar ima neko ko nije za bolji život. Nema plana, to ste smislili sada ovde za ovu sednicu, isfušarili ste”, rekao je Lazović predsedniku Vučiću.

On je dodao da u izveštaju o kojem danas treba da se raspravlja nema ničega, da je to tehnički izveštaj, a da je Vučić “danas tu da traži blanko podršku za sebe”.

Lazović je ocenio da nema rešenja za Kosovo sve dok Vučić sam i bez kontrole vodi tajne pregovore, a “crvene linije se stalno menjaju”.

Vučić je odgovorio da ništa ne krije i da je “rekao gde su problemi”.

“Ako mi kažu da smem da ga objavim, ja ću da ga objavim sad, ali nemate ništa lepo da pročitate”, rekao je Vučić.

Za poslaniku Lazovića rekao je da govori “kao da ima napad”.

Vučić je odbacio optužbu da se “krije i beži” i dodao da će “sedeti do devet ili deset sati večeras” i odgovarati na pitanja, da je “radio temeljno” i da nije došao po podršku, kao i da ga podrška “sa njihove strane ne zanima”.

Došao je, kako je kazao, da objasni narodu šta se zbiva, da nije rekao da je “divan sporazum” već da se čula “posvećenost i zabrinutost”.