“Pozivam sve slobodarski nastrojene Nišlije i Nišlijke da ne odustaju, da ne prepuštaju Srpskoj naprednoj stranci svoj grad…. i da zaista krene promene s juga”, rekao je Lazović agenciji Beta.

Niški GIK objavio je da će, po preliminarnim izbornim rezultatima, listi “Aleksandar Vučić – Niš sutra” pripasti 30 mandata u gradskom parlamentu, listi Ruske stranke jedan mandat, a svim opozicionim listama ukupno 30.

Više predstavnika opozicije sinoć je, po zatvaranju biračkih mesta, proglasilo pobedu na niškim izborima, navodeći da imaju većinu, ali je isto učinila i Srpska napredna stranka (SNS) oko koje je bila okupljena lista “Niš sutra”.

Formiranje valsti u gradu, ukoliko preliminarni rezultati budu isti kao i konačni, odlučivaće Ruska stranka iz koje su najavili da će podržati SNS.

Lazović (ZLF): Četiri beogradske opštine bi mogle biti opozicione

Lazović, čiji ZLF je deo te koalicije je u izjavi agenciji Beta pozvao sve opozicione liste u opštinama Stari grad i Vračar da zajedno formiraju vlast.

“Na Savskom vencu i Novom Beogradu postoje i značajne indicije da je došlo do prekrajanja, odnosno prepravljanja zapisnika sa biračkih mesta i drugih izbornih manipulacija koje upravo sada utvrđujemo”, kazao je on.

Kako je naveo, o tim manipulacijama postoje i snimci.