On je na konferenciji za novinare rekao da je SDP u Tutinu “utrostručila broj mandata u Skupštini Opštine” (sa dva na šest), te da su građani Tutina uvideli da oni “baštine politiku koja za cilj ima prosperitet tog kraja”.

“Bez Sandžačke demokratske partije neće biti moguć razvoj i prosperitet Tutina. Mi smo, iz opozicije, za tri meseca uradili više nego prethodnici za više od 30 godina. Za očekivati je da SDP postane respektabilan politički faktor u Tutinu”, kazao je Lekić.

Sa druge strane, SDP je na lokalnim izborima u Sjenici osvojila skoro 600 glasova manje u odnosu na prethodne izbore i u budućem sazivu lokalnog parlamenta će imati šest odbornika, jednog manje nego pre.

“Očekivali smo veći broj glasova, ali očigledno da naš odbor nije mogao da se izbori sa dugim periodom političke nestabilnosti u Sjenici i agresivnom političkom kampanjom tokom ovog izbornog procesa. Pred nama je ozbiljan posao da konsolidujemo odbor jer Sjenica ima ozbiljne potencijale za razvoj. Pešter ne treba da bude regrutni centar za iseljavanje”, izjavio je Lekić.

On je dodao da su izborni dan u Tutinu i Sjenici, kao nikada pre, obeležile brojne neregularnosti, “kupovina glasova, pritisci i ucene, te hapšenja i privođenja”, koje su uticale na izbornu volju i pretile da u potpunosti obesmisle izborni proces.

Lekić je najavio da će, zbog svega viđenog na izborima u Tutinu i Sjenici, SDP pred Narodnom skupštinom Srbije pokrenuti inicijativu da se pooštri kaznena politika za kupovinu glasova i pozvao ostale političke faktore da ih u tome podrže.

Predsednik Sandžačke demokratske partije poručio je da su, i pored brojnih izbornih nepravilnosti, otvoreni za razgovore sa ostalim političkim partijama.

“Razgovori su jedina mogućnost da se uradi nešto dobro za taj kraj. Ako zatvorimo vrata razgovorima, nemoguće je uraditi nešto dobro. Najlakše je da ne učestvujemo u pregovorima, ali to nije rešenje. Otvoreni smo za normalan dijalog, da u duhu međusobnog poštovanja uradimo dobre stvari za Tutin i Sjenicu”, rekao je Lekić.

Dodao je i da SDP tokom pregovora neće odustati od svojih principa i politike razvojnih projekata.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *