Lekler je u 18. krugu trke na stazu „Pol Rikar“ izgubio kontrolu nad bolidom i udario u zaštitni zid, u trenutku kada je bio u vodjstvu ispred rivala za titulu Maksa Verstapena iz Red Bula. Verstapen je pobedio i stekao 63 boda prednosti u generalnom plasmanu.

U prvi mah se činilo da je Lekler imao problema sa gasom, ali je on priznao grešku.

Upitan šta se dogodilo, Lekler je odgovorio: „Greška, greška“.

„Stalno govorim da mislim da nastupam na najvišem nivou u karijeri, ali ako nastavim da pravim greške, onda je besmisleno nastupati na najvišem nivou. Gubim previše bodova – sedam u Imoli, 25 ovde, a mislim da smo danas na stazi verovatno imali najjači bolid. Ako izgubimo titlu za 32 boda, na kraju sezone ću znati zbog čega je to. To je neprihvatljivo, moram da savladam te stvari“, naveo je Lekler, preneo je Skaj.

On je uoči trke rekao da staza i uslovi ne odgovaraju njegovom stilu vožnje, ali je ipak bio dovoljno brz da u subotu obezbedi pol poziciju ispred Verstapena.

Kada je udario u zid, iz ekipe su ga putem radija pitali da li je dobro, a Lekler je nekoliko sekundi teško disao i glasno je vrisnuo i uzviknuo „ne“.

„Previše sam forsirao i izgubio sam zadnji deo. Ovo je bio vrlo težak vikend za mene, mučio sam se sa balansom bolida. Kada je ovoliko toplo teško je biti konstantan, bilo je vrlo teško sastaviti krugove, a ja sam napravio grešku u pogrešnom trenutku“, naveo je Lekler.

Naredna trka u šampionatu vozi se za sedam dana u Madjarskoj, na Hungaroringu.