Lester je pao u zonu ispadanja i pretposlednji je na tabeli sa 25 bodova iz 28 utakmica.

Rodžers je preuzeo Lester u februaru 2019. godine i predvodio je klub do prvog trofeja u FA kupu 2021. godine.

Predsednik kluba Ajavat Šrivadanapraba rekao je da su igra i rezultati ove sezone bili ispod očekivanja.

“Verovali smo da će kontinuitet i stabilnost biti ključni u ispravljanju našeg kursa, posebno uzevši u obzir prethodne rezultate pod Brendanovim vođstvom. Nažalost, nije došlo do željenog poboljšanja i pošto je preostalo 10 utakmica u sezoni, uprava je primorana da preduzme alternativne mere kako bi zaštitila premijerligaški status”, naveo je on, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

“Naš zadatak u poslednjih 10 utakmica je jasan. Sada moramo da se ujedinimo, navijači, igrači i zaposleni i da pokažemo ravnotežu, kvalitet i borbu da obezbedimo poziciju kao klub iz Premijer lige”, dodao je.

Rodžers je u prve dve pune sezone kao trener Lestera predvodio ekipu do dva uzastopna osvajanja petog mesta. Ekipa je ovu sezonu počela sa sedam poraza iz prvih 10 utakmica u ligi i pala je na dno tabele pre nego što je ostvarila četiri pobede u pet utakmica uoči pauze zbog Svetskog prvenstva.

Otkako je sezona nastavljena Lester je od 33 boda osvojio samo sedam. Ekipa je tokom tog niza loših rezultata ispala iz Liga kupa i FA kupa.