“U predlogu budžeta nema kapitalnih investicija, nema većih ulaganja, nema infrastrukturnih projekata. Najveći infrastrukturni projekat je kanalizaciona crpna stanica Krnjača 2, za koju će grad izdvojiti 9,6 miliona evra. Sve ostalo su samo popravke”, rekla je Lipovac Tanasković.

Ona je dodala da će mnoga naselja u glavnom gradu iduće godine ostati bez kanalizacione i vodne infrastrukture.

Prema njenim rečima, trećina budžetskih sredstava grada izdvaja se za ugovore o delu i specijalizovane ugovore.

“Tu crnu rupu, kroz koju curi novac iz budžetske kase, je detektovala i vlast pa je u budžetu za 2022. godinu povećala ove rashode”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, trenutno je u gradskoj upravi zaposleno 2.500 ljudi a plan vlasti za iduću godinu je da zaposli novih 500 ljudi.

“Pitamo Beogradjane da li su usluge od grada Beograda koje imaju duplo bolje ili bar duplo brže, s obzirom da ima duplo više zapsolenih nego pre deset godina”, upitala je Lipovac Tanasković.

Ona je navela da budžet grada Beograda za 2022. iznosi 1,2 milijarde evra, dok budžet grada Zagreba iznosi dve milijarde evra.

“Kako to da grad koji ima duplo manje stanovnika i duplo je manji od Beograda, ima duplo veći budžet”, upitala je predsednica odborničke grupe Narodne stranke.
Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.