On je gostujući na TV N1 kazao da se tokom konsultacija o formiranju nove vlade sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem više razgovaralo o njenom programu i planovima, nego o kadrovskim rešenjima.

“Za 15 dana ćemo imati novi razgovor oko kadrovskih rešenja i bilo bi nekorektno da saopštavam medijima pre nego što njemu (Vučiću) saopštim svoje planove za učešće u novoj vladi. Ponosan sam na ono što sam uradio, pravio sam greške, ali nemam čega da se stidim. Mislim da sam puno učinio za Srbiju i Sandžak”, istakao je Ljajić.

Odgovarajući na pitanje da li su predizborna kampanja i održani mitinzi doprineli povećanju broja zaraženih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, Ljajić je odgovorio da svi skupovi sa sobom nose rizik, ali da nije tačno da su oni glavni uzročnik.

“Imali smo čitav niz situacija koje su bile epidemiološki opasnije. Mi smo imali jedan i po skup, a trudili smo se da se tokom kampanje pridržavamo pravila i preporuka. Ne bih opet skočio u publiku, ali ne verujem da sam time nekom načinio štetu. Bio sam negativan pre toga, potom bio u izolaciji i ponovo bio negativan na testu”, kazao je Ljajić.

On je kazao da ima nezadovoljstva među građanima Novog Pazara, da su skup u krugu Opšte bolnice organizovali pojedinci, ali da je njihov “najmanji motiv bilo nezadovoljstvo kako su bolnica ili vlast reagovali na situaciju”.

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) dodao je i da je epidemiološka situacija u ovim gradovima značajno bolja u odnosu na prethodne nedelje i ponovio da nedostatak opreme nije bio toliki problem koliko manjak kadrova.

Ljajić je naveo da je u prethodnih pet-šest godina uloženo najviše u zdravstveni sistem Sandžaka i da to ne govori kako bi nekoga branio, već jer su to, kako je rekao, činjenice.