Predsednik SDPS i dosadašnji ministar trgovine Rasim Ljajić neće pristati ni pod kojim uslovima da sedi u istoj vladi zajedno sa predsednikom SDA Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom. 

„Ja sam svoje rekao još ranije. Ako on ostaje pri svojoj izjavi, ostajem i ja pri svojoj“, istakao je Ljajić za “Danas“.

Lider SDPS i koalicioni partner naprednjaka u izbornoj kampanji izjavio je da „neće sedeti u vladi u kojoj bude Ugljanin“, kao i da ne želi „da sedi ni u istoj prostoriji sa njim“. 
Ljajić sada za „Danas“ kaže da preko reči Ugljanina, koji ga je u kampanji povezivao sa ubistvima u Sandžaku, ne može da pređe ni pod kojim uslovima. 

„Ja imam obraz i čast. Takođe, Ugljanin je celu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića i govorio kako sam se ja udružio sa četnicima koji su ubijali Bošnjake po Sandžaku. To ne može tako“, naglasio je Ljajić.

Na pitanje da li su pregovori o formiranju vlade i personalnim rešenjima počeli, Ljajić je kratko odgovorio da o tome još nije razgovarao sa Vučićem i da kadrovska pitanja tek treba da dođu na dnevni red. 

U stranci Sulejmana Ugljanina nisu želeli da odgovore na pitanje „Danasa“ da li je za njihovog lidera prihvatljivo da bude član vlade u kojoj bi se nalazio i Ljajić. 

Govoreći o očekivanjima u vezi s novom vladom, potpredsednik SDA Enis Imamović rekao je za ovaj list da još čekaju konačne rezultate izbora sa biračkog mesta 27 u Novom Pazaru u naselju Mur, u kojem SDA „tradicionalno i ubedljivo pobeđuje“.

„Nakon što se nesmetano obavi izborni proces i dobijemo konačne rezultate, očekujemo da će SDA Sandžaka biti deo nove vlade i da će uspešno nastaviti da radi na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja“, kaže Imamović, čija će stranka u Skupštini Srbije imati tri mandata.