On je, na svečanosti povodom Dana policije, rekao da su “efikasnim radom policijski službenici rasvetlili 70 odsto svih krivičnih dela”.

“U neprekidnoj borbi na suzbijanju proizvodnje i trgovine opojnom drogom realizovali smo 207 zaplena i oduzeli 180 kilograma narkotika. Na poslovima suzbijanja krijumčarenja akcizne robe, zaplenili smo 88.685 paklica cigareta, 250 kilograma rezanog duvana i razne robe procenjene vrednosti 23 miliona dinara”, izjavio je Ljajić.

Primljena 22 policajca, uskoro još 31

Dodao je da su policajci otkrili 24.551 saobraćajni prekršaj, te da su 414 vozača isključili iz saobraćaja zbog vožnje u pijanom stanju, a 77 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ljajić je istakao da je u prošloj godini u saobraćaju poginulo sedam osoba, a da je u ovoj stanje povoljnije jer je u prethodnih pet meseci samo jedna osoba stradala.

Kazao je i da je Odsek za upravne poslove Policijske uprave u 2021. godini primio i realizovao oko 60.000 zahteva građana.

“Policijska uprava u Novom Pazaru bogatija je za 22 nova pripadnika koji će u narednom periodu pružiti pun osećaj sigurnost i graditi odnos poverenja građana i policije. Na školovanju se trenutno nalaze još 22 polaznika, a u toku je selekcija za još devet. U cilju unapređenja rada opredeljeni su policajci za rad u lokalnoj zajednici koji se u neposrednoj komunikaciji sa građanima interesuju za njihove probleme i potrebe”, poručio je Ljajić.

Priznanja najboljim policajcima

Najavio je i da će u ovoj godini početi radovi na nadogradnji i rekonstrukciji zgrade Policijske uprave.

Za postignute rezultate u prethodnoj godini zahvalnicama su nagrađeni zamenik komandira policijske ispostave Sjenica Anto Vučkovićo i policajci Feriz Halilović i Harun Avdović.

U znak dobre saradnje sa Policijskom upravom, Ljajić je uručio zahvalnice Višem tužilaštvu i Prekršajnom sudu u Novom Pazaru.