Ljajić je u izjavi za agenciju Beta rekao da je “jedino izvesno da će se ti razgovori nastaviti i da će se sada voditi oko plana implementacije, što će takođe biti zahtevan i nimalo lak posao za pregovarače”.

“Iako, na prvi pogled, to izgleda da je više tehničko nego političko pitanje, radi se o čitavom nizu stvari koje su ‘par excellence’ politički osetljive teme. Jedna od njih je i ona o Zajednici srpskih opština (ZSO) i njenim nadležnostima. Nisam veliki optimista da će se brzo o tome postići neki kompromis. Sve što ponudi Priština, za Beograd će biti malo, a sve što Beograd traži kao nadležnosti za ZSO, za Prištinu će biti mnogo. Teško će biti u nekim zadatim rokovima pronaći meru tih nadležnosti koja bi odgovarala obema stranama”, rekao je Ljajić.

Dodao je da bi zato, “umesto busanja u junačke grudi ili lamentiranja zbog nečega što se nije ni dogodilo, trebalo podržati naš pregovarački tim na čelu sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem i nastavak dijaloga u cilju traženja obostrano prihvatljivih rešenja”.

“Ovo je ipak proces, koji će izvesno trajati, i on nema alternativu. Najgora stvar koja bi mogla da se dogodi je da ovi pregovori propadnu i da za njihov neuspeh bude okrivljena Srbija. Toga smo se nagledali u prošlosti, a mogli smo i da se suočimo sa katastrofalnim posledicama takvih hazarderskih poteza i odluka”, zaključio je Ljajić.