Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da će Dan grada Novog Pazara, 20. april, biti obeležen početkom izgradnje tri važna infrastrukturna objekta.

On je u intervjuu Regionalnoj televiziji istakao da će centralni događaj te manifestacije biti postavljanje kamena temeljca za školu na Dojeviću, obdanište i Dijagnostički centar u Novom Pazaru, koji će se graditi u okviru postojećeg Doma zdravlja.

Ljajić je dodao da ove godine neće biti koncerta, kao ranije, ali da neće izostati adekvatan kulturno-umetnički program.

“Planirana je redovna akademija Skupštine grada, a kulturno-umetnički program biće upotpunjen finalistima ovogodišnjeg Festivala stvaralaštva mladih. Hteli smo i da uštedimo neka sredstva i ne trošimo novac na koncerte, jer u ovom trenutku imamo mnogo važnijih stvari koje moraju da se finansiraju”, rekao je Ljajić, koji je i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP).

On je najavio da će obeležavanju Dana grada prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Ljajić je dodao da  će u Novom Pazaru uskoro početi i izgradnja fabrike nameštaja, koju će finansirati Arapi i koja će uposliti znatan broj radnika.

E.Đulović