Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je svim građanima islamske veroispovesti dobro zdravlje, blagostanje i berićet.

„Neka svakome od nas, a u duhu odricanja tokom ramazanskog posta, predstojeći bajramski dani učvrste unutrašnji mir, probude u čistim srcima ljubav i saosećanje prema drugima”, poručio je Biševac.

Predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović poručila je građanima islamske veroispovesti da ni nakon meseca Ramazana ne treba zaboraviti koliko su pravda i pravičnost važni za stvaranje jake i dobre zajednice.

“Svojim sugrađankama i sugrađanima, muslimanima u zemlji i dijaspori, čestitam Bajram, našu vjerničku radost, uz želju da nas blagdani uvijek podsjećaju na činjenje dobrih djela i odvraćaju od svega lošeg”, navodi se u njenoj čestitki.

Zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković poželeo je islamskim vernicima da tokom prazničnih dana učvrste verovanje da moraju zajedno da neguju i uvažavaju različitosti, onako kako su to činile i generacije naših predaka,”jer samo tako se može graditi sigurnije društvo u ovim izazovnim vremenima”.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković poželela je građanima islamske veroispovesti da predstojeći Bajram provedu u miru i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja jer je taj praznik sinomin za radost, sreću i zajedništvo.

Predstojeći Ramazanski bajram pripadnicima islamske veroispovesti čestitao je i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, sa željom da ovaj praznik donese trajnu sreću i mir u naše domove i naš zavičaj.

“Neka je Sandžak, od svih nedaća, siguran za božije robove. Bajram je prilika da jedne druge posećujemo, da se što više zbližimo i živimo srećno”, navodi se u Ugljaninovoj čestitki.

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek je u svojoj čestitki istakao da nas ovaj praznik podseća na važnost jedinstva, poštovanja i međusobnog razumevanja.

“Neka nam ovaj praznik bude podsticaj za jačanje jedinstva i širenje mira, poverenja i saradnje među ljudima svih nacija i vera koji žive u Srbiji”, navodi se u Đerlekovoj čestitki.