Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić poželela je Bošnjacima da bajramske dane provedu u miru, sreći i blagostanju i da tolerancija i zajedništvo ovladaju njihovim srcima i domovima.

“Neka poruka ovog Kurban bajrama bude da osnažimo osećaj solidarnosti i odgovornosti prema svim ljudima kojima se čini nasilje i nepravda, koji su u nemaštini i siromaštvu, a posebno prema onima kojima se oduzima pravo na slobodan i dostojanstven život”, navela je Curić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je svim sugrađanima islamske veroispovesti da nastupajući blagdan proslave ne zaboravljajući one kojima su potrebni nesebična podrška i pažnja.

“U duhu neprolaznih vrednosti koje su nam u nasleđe ostavile prethodne generacije, a u želji da bajramski dani budu povod istinskog povezivanja među ljudima u njihovoj blagonaklonosti i dobročinstvu, od srca vam želim Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Biševac.

Predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović uputila je čestitke sugrađanima islamske veroispovesti povodom nastupajućeg Kurban Bajrama uz želju da radost ovih mubarek dana podele sa porodicom i prijateljima, čine dobra dela i budu uz istinu.

Zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković čestitao je svim vernicima Kurban Bajram sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, blagostanju u duhu zajedništva, okruženi porodicom i prijateljima.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić čestitao je muslimanima predstojeći blagdan s porukom da Bajram “podučava žrtvi za opšte dobro”.

“Žrtvujmo lične interese radi postizanja suštinskog pomirenja. Žrtvujmo lični komfor radi suštinskog razvoja i prosperiteta”, poručio je Zukorlić.

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić naveo je da predstojeći mubarek dani zbližavaju i uče čuvanju dobrih porodičnih i komšijskih odnosa i humanosti.

“U duhu ovih vrednosti, svim muslimanima čestitam Bajram, uz želju da ga provedete u miru i rahatluku sa svojim najbližima”, kazao je Ljajić.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je svim vernicima nastupajući Kurban bajram kao “simbol žrtvovanja i praštanja”.

“Neka nas i ovaj Bajram podseti na potrebu jačanja jedinstva i solidarnosti”, poručio je Ugljanin.

Islamskim vernicima Kurban bajram čestitali su i predsednici gradskih odbora Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Stranke slobode i pravde.