“Prošlonedeljne objave portala eVršac u kojima se prizemno etiketira ugledni vojvođanski lekar Nikolae Marina samo zbog toga što na svom privatnom Fejsbuk profilu slobodno iznosi svoje stavove po brojnim bitnim pitanjima, jasno ukazuju na orkestrirane napade koji za cilj imaju diskreditaciju jednog građanina Srbije”, navela je u saopšenju LSV.

Dodali su da je “napadati nekoga samo zato što mu je već dugi niz godina nadimak Kurti čin koji jasno podseća na fašizam”.

“Navođenjem etničke pripadnosti i objavljivanjem netačnih informacija koje su izvučene iz konteksta, ovaj portal crta metu na čelo uglednom lekaru iz opštine Alibunar”, navedeno je u saopštenju.

Prema oceni LSV-a na sve to tužilaštvo ćuti, a Nacionalni savet rumunske manjine, kao predstavničko telo nacionalne zajednice kojoj pripada Marina, umesto da pruži podršku tom doktoru, postaje “samo običan megafon režima”.

“Pozivamo sve institucije da učine sve da se ovakvi napadi i šikaniranja spreče, a mediji koji pozivaju na linč građana koji slobodno iznose svoje stavove, da budu najstrože sankcionisani u skladu sa propisima”, navela je LSV.