Italijansko ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da je ponuda “Lufthanze” jedina dostavljena do roka koji ističe danas.

Nisu objavljeni finansijski uslovi. “Lufthanza” je saopštila da će kasnije imati opciju da otkupi preostale akcije.

“ITA Ervejz”, kao i pre nje “Alitalia”, traži partnera iste delatnosti jer je njen prevoz u Italiji sllab zbog od konkurencije niskotarifnih avio-kompanija. Ostale ponude su pale u vodu.

“ITA Ervejz” je zvanično pokrenuta u oktobru 2021. pošto je bankrotirani avio-prevoznik Alitalia sleteo obavio svoj poslednji let, okončavši 74-godišnju poslovnu istoriju nizom neslavnih poslova koji nikada nisu uspeli da tog avioprevoznika vrate u zdravo stanje.

“Lufthanza” već upravlja kompanijom “Air Dolomiti” u severnoj Italiji, koja sa aerodroma u Milanu, Veroni i Veneciji putnike dugoprugaških linija prevozi do Minhena i Frankfurta.

“Za Grupu ‘Lufthanza’, Italija je najvažnije tržište posle domaćeg tržišta i SAD”, navodi se u saopštenju “Lufthanze” koja je objasnila da je “značaj Italije i za poslovna i za privatna putovanja u njenoj snažnoj izvozno orijentisanoj ekonomiji i statusu jednog od najboljih mesta za odmor u Evropi”.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *