Lutovac je u pisanoj izjavi naveo da je aktuelna vlast, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u ozbiljnoj panici.

Mediji su danas javili da su pripadnici policije posetili jutros više gradjana Srbije, uključujući i istaknute demokrate na lokalu i novinare, i upozorili ih da ne prisustvuju današnjim protestima.

“Režim Aleksandra Vučića je u ozbiljnoj panici čim se odlučio da subotom u sedam ujutru zastrašuje gradjane kako ne bi izašli na proteste, kao i novinare da ne obavljaju svoj posao, iako je pravo slobode govora i rada Ustavom zagarantovano, kao i mirnog protesta za gradjane. Pozivam policiju da danas na protestima profesionalno radi svoj posao, da zaštiti gradjane”, naveo je Lutovac.

On je pozvao i gradjane da ne dozvole da ih režim zastraši.

“Nećemo odustati sve dok štetni zakoni ne budu povučeni, nasilnici iz Šapca procesuirani u skladu sa zakonom, baš kao i nalogodavci povlačenja policije sa lica mesta,” rekao je Lutovac.

On je naveo da će ta stranka i danas stajati uz gradjana na protestima širom Srbije, kao i da će pravni tim DS biti na raspolaganju gradjanima kojima bude zatrebala pomoć.

“Potrebno je samo da se gradjani u nevolji jave na +381611510183 i povezaćemo ih sa advokatskim timom”, naveo je Lutovac u saopštenju.

  //