Lutovac je za RTV rekao i da ne želi da licitira sa datumima kada će to biti, te napomenuo da ni vlast nije zvanično objavila svoje kandidate, uključujući i predsedničkog.

“Biće uskoro i ja u ovom trenutku neću da licitiram sa datumima, da li biti krajem januara ili početkom februara i to u ovom trenutku nije ni bitno”, rekao je on.

Rekao je da je bitno da se postigne što šira moguća saglasnost i da taj kandidat bude onaj koji može da povuče celu opoziciju ka pobedi.

“Postoji nekoliko njih koji bi mogli to da urade, sada je procena ko bi bio najbolji kandidat medju njima”, rekao je on.

Objasnio je da se tu ne kalkuliše zato što bi neko možda bio mnogo bolji od dugog nego se, kako je naveo, procenuju ko bi bio taj koji bi pomogao u celom procesu”.
“Veoma je bitno da je (nekadašnji lider DSS Vojislav ) Koštunica bio proglašen za zajednickog kandidata( opozicije ) mesec i nešto dana uoči izbora i da se napravila dobra kampanja i da je dobijena podrška”, rekao je Lutovac
Napomenuo je i da “ni u vlasti nisu objavili (zvanično) ko im je kandidat” za predsednika.

Podseti je da je DS u savezu sa Strankom slobode i pravde, Narodnom strankom, Pokretom slobodnih gradjana i Pokretom za preokret, te dodao da se razgovara i sa drugima.