Kako je istakao, “njeno uvođenje bio bi kvalitativan korak napred koji bi Srbiju uzdigao na nivo socijalno najodgovornijih zemalja u svetu”.

“Isplata socijalno garantovane ‘penzije’ bila bi iz republičkog budžeta, iz dela namenjenog za realizaciju mera socijalne politike, Nužno je da napomenem da tu isplatu ne treba dovoditi ni u kakvu vezu sa Fondom PIO, kao što to neretko čine neupućeni ili nedobronamerni”, naglasio je Krkobavić.

Prema njegovim rečima, “da bi socijalno garantovana ‘penzija’ zaživela, neophodna je, pre svega, jasno definisana politička volja”.

“Ako ona postoji, onda će se naći i izvori finansiranja. Ali i ono što je bitnije od svega, a to je društvena i politička hrabrost da se pronađe način da se izvrši odgovarajuća pravedna preraspodela narodnih para u korist onih kojima je to životno neophodno”, naveo je ministar Krkobabić.

“Uvođenje socijalno garantovane ‘penzije’ efikasna je mera za zaštitu osnovnih ljudskih prava, prava na dostojanstvo i lični integritet starijih građana. To nam je civilizacijski zadatak, to je merilo civilizacijskog uzleta”, poručio je Krkobabić.Ostale fotografije uz tekstAudioVideo