Mali, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), je za televiziju Prva rekao da će na beogradske izbore ta stranka ići “punom snagom”.

“Mi ćemo dati sve od sebe, punom snagom ćemo ići. Siguran da ćemo ostvariti i bolji rezultat nego na prethodnim izborima”, rekao je Mali.

Govoreći o formiranju nove vlade, nakon izbora održanih u decembru prošle godine, Mali je rekao da će je “činiti najbolji ljudi” koji će raditi u interesu građana, i koji će ostvarivati ranije najavljene planove, među kojima je i organizacija međunarodne izložbe “Ekspo 2027”.

Govoreći o finansijskoj situaciji u zemlji, Mali je naveo da je “svaki indikator” ekonomije koji je predstavio na Kopaonik biznis forumu “apsolutno pozitivan”.

Prema njegovim rečima, o oporavku ekonomije, u odnosu na prethodne godine, govori podatak da je u poslednjem kvartalu prošle godine stopa nezaposlenosti bila 9,1 odsto, kao i da je zaposleno ukupno 2.360.000 ljudi.

“To su ogromni pomaci koje smo uradili”, ocenio je Mali.

On je u vezi zabrane platnog prometa sa Srbijom koju su donele prištinske vlasti rekao da predstavnici srpskih vlasti “pronalaze načine i trude se iz dana u dan da reše problem koji je (kosovski premijer Aljbin) Kurti samoinicijativno izazvao”.