Mališić je agenciji Beta kazala da će se uskoro u štampi pojaviti novi nedeljnik koji će pripremati bivši novinari i urednici NIN-a.

“U sredu ćemo zvanično saopštiti ime novog nedeljnika i datum kada će prvi broj izaći iz štampe”, kazala je Mališić koja će biti glavni i odgovorni urednik novog nedeljnika.

Početkom januara većina novinara NIN-a na čelu s glavnim urednikom Milanom Ćulibrkom dali su otkaz, pošto se, kako su saopštili, nisu složili s promenom koncepcije koju je najavila vlasnica Jelena Drakulić Petrović.

“Nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva”, navedeno je u saopštenju.

Kompanija Ringier Srbija je krajem avgusta prošle godine celokupni vlasnički udeo u NIN-u prenela na generalnu direktorku Jelenu Drakulić. Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela.

Za novog glavnog urednika NIN-a postavljen je Aleksandar Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Od 2015. godine Timofejev je bio menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.