Povodom obeležavanja sutrašnje godišnjice ubistva Ivanovića, Manojlović je rekao da su institucije “ćutale” na kršenja zakona i na to da je televizija sa nacionalnom frekvencijom emitovala spot kojim je “crtana meta na čelo” Ivanovića.

“Sramotno je bilo ćutanje institucija na brojna kršenja zakona, kao i činjenica da je nacionalna frekvencija ‘Pinka’ zloupotrebljena za progon Olivera Ivanovića. Najgoru torturu pretrpeo je sudskim progonom od strane kosovskog pravosuđa koje ga je tri godine držalo u zatvoru, a sramotno je bilo i ćutanje međunarodnih predstavnika”, ocenio je Manojlović na Tviteru, preneo je Pokret Kreni-Promeni.

On je dodao da je zahvaljujući Ivanoviću srpsko stanovništvo u severnom delu Kosova opstalo posle 1999. godine, a da su Ivanovića “zamenili” oni koji su “prodali Srbe na Kosovu i Metohiji”.

“Oliveru Ivanoviću zahvaljujući kome je srpsko stanovištvo opstalo na Severu Kosova 1999, crtana je meta na čelo na nacionalnoj frekvenciji. Karatista s karakterom. Obrazovan. Govorio strane jezike. Zamenenili ga beskičmeni, polupismeni, kupci diploma koji su prodali Srbe na KiM-u”, napisao je Manojlović.

Sa više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu, Ivanović je pogodjen u ledja i ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.