Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković objavila je danas spisak igračica za utakmicu protiv Hrvatske, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odbranu titule prvaka Evrope počinje naredne nedelje, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine u Izraelu i Sloveniji.

Srbija je u grupi sa Bugarskom i Hrvatskom, a u prvom kvalifikacionom prozoru odigraće samo jednu utakmicu – protiv Hrvatske 14. novembra u Zaboku.

Maljković će za utakmicu protiv Hrvatske na raspolaganju imati 15 igračica: Sašu Čadjo, Ivon Anderson, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Draganu Stanković, Aleksandru Crvendakić, Katarinu Zec, Jovanu Nogić, Minu Djordjević, Ivanu Katanić, Teodoru Turudić, Ivanu Racu, Mašu Janković, Sofiju Olić i Višnju Stefanović.

Košarkašice Srbije će se okupiti sutra, a treniraće u dvorani „Vizura Tošin bunar“ do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije.

Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.