Ona je ocenila da je potrebno uspostaviti „ekonomski patriotizam“.

„Da nas naš seljak hrani, a ne uvozni Vučićev lobi, dok su naši ratari bačeni na kolena i bacaju hranu, jer ne mogu da je prodaju“, kazala je ona.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da se predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić „uživeo u ulogu mafijaškog bosa iz svog omiljenog filma ‘Kum’“.

„Posle promene vlasti na nedeljnim izborima mafija više neće voditi državu, nego će kriminalci iz vrha vlasti biti pohapšeni, a korupcija sasečena“, kazao je Aleksić.

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković rekao je da je najteža situacija u Vojvodini, jer tim delom Srbije upravlja „kriminalna struktura koju je organizovao brat predsednika Srbije Andrej Vučić“.

„Po promeni vlasti kriminalci neće moći da upravljaju svojim imetkom iz elitnih turističkih destinacija nego će ostatak života provesti u (zatvorima u) Zabeli, Sremskoj Mitrovici ili Padinskoj Skeli“, dodao je on.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da izbori 3. aprila nisu stvar ideologije ili političkog programa, već je u pitanju goli opstanak.

Kandidat za poslanika i akademik Dušan Teodorović rekao je da kineski investitori ili moraju da napuste Srbiju ili da poštuju sve svetske ekološke standarde.