Marinković (44) je na ovoj sednici pre imenovanja podneo ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, gde će ga zameniti ekonomista Nemanja Mančić (37), u čijoj biografiji se navodi da je od 2007. godine zaposlen u Komercijalnoj banci i da poseduje licencu zastupnika u osiguranju.

Novoizabrani zamenik gradonačelnika radio je do 2007. godine u “Credi banci”, a nakon toga do 2018. godine u “Gradskoj čistoći” kao direktor pravnog sektora i zamenik direktora, dok je na čelu “Gradske toplane” bio poslednje tri godine.

Marinković je u obraćanju odbornicima rekao da će novu funkciju obavljati časno i pošteno, u interesu svih građana Novog Pazara.

Glasovima vladajuće većine za novog člana Gradskog veća izabran je ekonomista Nikola Milenković (39), koji je od 2008. godine zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara i bio je šef Odseka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odeljenju za privredu.

On je na ovo mesto imenovan umesto Nedžada Plojovića, zaduženog za saradnju sa mesnim zajednicama i poljoprivredu, koji je ostavku podneo istog dana kada i Novović.

Novoizabrani funcioneri, ali i oni koji su podneli ostavke, kadrovi su liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu”, a u javnosti se poslednjih dana spekulisalo da su ove kadrovske promene rezultat nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka.

Međutim, šef ove odborničke grupe Nikola Jolović oštro je za radio Sto plus demantovao ove spekulacije.

“Ne postoje nikakve nesuglasice, a naš odbor i stranka na republičkom nivou nikada nije bila jača i složnija, sledeći put našeg predsenika Aleksandra Vučića. Marinkoviću i Milenkoviću, koji su izabrani na predlog Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), nakon ostavki iz ličnih razloga Novovića i Plojovića, želim svu sreću u daljem radu“, rekao je Jolović našem radiju.

On tvrdi da Novović i Plojović i dalje ostaju članovi i aktivisti SNS-a.

Sednica je trajala nepuna dva sata, a počela je učenjem dove i minutom ćutanja nedavno preminulom potpredsedniku Narodne skupštine i predsedniku Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muameru Zukorliću.

Odbornici vladajuće većine nisu prihvatili nijedan od 11 predloga SDA Sandžaka da se u dnevni red, između ostalog, uvrsti uspostavljanju direktnog javnog prenosa sednica skupštine grada, pokretanje inicijative da Srbija porizna genocid u Srebrenici, zaključak o kršenju ljudskih prava Bošnjaka od strane policije i pravosudnih organa u Novom Pazaru, pokretanje inicijative za formiranje Šumskog gazdinstva Sandžak i otvaranje stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

Vladajuću većinu čine koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, a u opoziciji su sa 20 odbornika SPP (11) i SDA Sandžaka (9).