“Vlada Srbije je potpisivanjem ugovora sa američkom kompanijom Affinity Global Development priznala da je poklonila zgradu generalštaba američkim investitorima 25 godina nakon NATO agresije”, naveo je Marsenić u saopštenju.

Istakao je da je namera Vlade Srbije i američkih investitora da “arhitektonski biser u administrativnom i institucionalnom centru Beograda i Srbije pretvore u hotel sa kockarnicom rugajući se srpskoj kulturi, istoriji i arhitekturi”.

“Obnova je zamišljena tako da Stokholmski sindrom, po kom se žrtva vezuje za dželata, dobija novu dimenziju, a možda će biti i preimenovan u Beogradski sindrom. Tako će svako ko dođe da oda počast ubijenim u NATO agresiji 1999. godine, moći da zavrti rulet, odigra blek džek ili poker, što je u potpunom skladu sa SNS kulturom sećanja”, ocenio je Marsenić.Po njegovim rečima, iznajmljivanjem, prodajom, ustupanjem nestaje deo po deo teritorije, suvereniteta i slobode države Srbije zarad finansijske koristi režima i njima bliskih investitora.

“Novi DSS suprostaviće se urušavanju srpske prestonice i njenoj velikoj rasprodaji na kojoj se prodaju ne samo najvrednije i najlepše parcele, već i njegova duša i istorija”, rekao je Marsenić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *