Marsenić je tokom rasprave o dopuni Zakona o lokalnim izborima kojom se predviđa da građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište, ne mogu da glasaju na novoj adresi, rekao da ne veruje da će vlast sprovoditi zakon.

To je objasnio rekavši da su na decembarskim izborima u prekrajanju izborne volje učestvovali delovi policije i nekih ministarstava, da sada nema nikog ko će kontrolisati proces, a da je vlast odbila da pred lokalne izbore najavljene za 2. jun dozvoli uvid u birački spisak u nekoliko prethodnih godina.

“Smatram da niste kredibilan partner i nemam poverenja u vas. Vi ste izneli u proteklom periodu niz neistina. Neko je obećao dva minuta snimka iz Doljevca, a do danas ga nema, jedan je rekao da ne gostuje često po televizijama i da se neće kandidovati za predsednika pa se kandidovao, da niko nije bio u Jasenovcu iako je Boris Tadić bio, da je nađen ubica pevačice Jelene Marjanović” – rekao je Marsenić te ga je predsednica Skupštine Ana Brnabić prekinula, uz galamu i dobacivanja iz redova vlasti.

Marsenić je dodao da su “oblačenje vlasti u jagnjeću kožu” i predložene izmene pokazali da je jasno da su beogradski izbori farsa i da se zna kako će se završiti i naredni.