Odbornik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Šerif Marukić imenovan je danas za drugog potpredsednika Skupštine Novog Pazara, nakon čega je opozicija napustila zasedanje lokalnog parlamenta.

Pored toga, sednicu gradske Skupštine obeležila je i odluka dosadašnjeg člana odborničkog kluba Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Nermina Dražanina da ubuduće u Skupštini deluje kao samostalni orbornik.

Obrazlažući ovakvu odluku Dražanin je rekao da “planove koje ima za poboljšanje života građana Novog Pazara nije mogao da ostvari kao opozicioni odbornik”.

On je dodao i da će u narednom periodu podržavati sve dobre predloge, bilo da dolaze od pozicije ili opozicije.

Inače, Skupština grada na današnjem zasedanju imenovala je Ervina Ćorovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja, Samira Dražanina za zamenika Javnog pravobranioca, a promenila je i pojedine predsednike i članove upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Lokalni parlament dao je saglasnost “Gradskoj toplani” da učestvuje u projektu izgradnje postrojenja na biomasu.

Izgradnja nove toplane, koja će umesto mazuta koristiti biomasu, koštaće 15 miliona evra, a sredstva će obezbediti Vlada Srbije uzimajući kredit kod nemačke razvojne banke KfW.

Početak projekta planiran je za narednu godinu, a prema planovima nova toplana će biti puštena u rad tokom 2018. godine.

Odbornici Skupštine grada formirali su Štab za vanredne situacije i promenili članove školskih odbora u Osaonici i Selakovcu.

N. Kočović