Novi fudbaler Novog Pazara Bruno Oliveira de Matoš rekao je danas da ga doskorašnji selektor Brazila Luis Felipe Skolari ceni i da ga je upravo on pre četiri godine doveo u Palmeiras.

„Igrao sam u Pirasikabi, a onda sam potpisao petogodišnji ugovor sa Palmeirasom na insistiranje tadašnjeg trenera Skolarija. On je kasnije postao selektor, dok mene nije bilo u planovima njegovog naslednika“, rekao je Matoš na promociji u Novom Pazaru.

Matoš (24) je došao iz Žuazeirensea, koji se u Brazilu takmiči u Prvoj Bajano diviziji.
 
„Srećan sam što ću prvi put zaigrati u Evropi, to mi je bio dečački san. Grad mi se veoma svideo, a na meni je da se nametnem treneru i obradujem navijače. Želim da što pre debitujem i pokažem šta znam“, rekao je ovaj brazilski vezni fudbaler.
   
Novi Pazar je danas predstavio i Miloša Tintora, doskorašnjeg člana kragujevačkog Radničkog 1923.

„Dobro poznajem Pazar, radi se o dobrom gradu i klubu. Bili smo rivali, sada sam došao da pomognem, to je sastavni deo fudbala. Dobro smo startovali, u ligi nema nepobedivih, a posebno ne smemo da gubimo bodove na našem terenu“, rekao je Tintor.

On je dodao da je tokom leta trenirao individualno, ali da još uvek nije na potrebnom nivou fizičke pripremljenosti.

„Biće to u redu. Očekuje nas dvonedeljna pauza u prvesntvu, to je prilika da se dodatno spremimo i da se neki povređeni igrači oporave. Imao sam i nekih ponuda iz inostranstva, ali nisam razočaran što nisam otišao“, kazao je Tintor.
       
Novi Pazar je trenutno treći na tabeli u Super ligi Srbije, a u nedelju će u utakmici četvrtog kola gostovati OFK Beogradu.

M. Minić