Na meti pokušaju iznude u iznosu od 13 miliona evra, Pol Pogba se našao u središtu neverovatne afere.

Ime Kilijana Mbapea se pojavilo u toj aferi, pošto je igrač Juventusa objasnio istražiteljima da su „njegovi ucenjivači želeli da ga diskredituju emitovanjem poruka u kojima je Pogba navodno tražio od vrača da baci čini“ na napadača PSŽ-a.

Pogba je te navode negirao.

„To je njegova reč protiv reči njegovog brata (Matijasa), verovaću mu na reč, u interesu francuskog tima“, rekao je Mbape na konferenciji za novinare pred utakmicu Lige šampiona protiv Juventusa.

Upitan da li bi ova afera mogla da pogorša njegov odnos sa Pogbom, Mbape je odgovorio: „Ne. Više volim da verujem na reč saigraču. Pozvao me je i predstavio mi je njegovu verziju dogadjaja“.

Tokom drugog saslušanja pred istražiteljima, Pol Pogba je negirao da je angažovao vrača da baci čini na Mbapea, navodi Frans enfo.

Tužilaštvo u Parizu je otvorilo u petak istragu o iznudi.

Prema prethodnim informacijama Frans enfoa, koje je Frans presu potvrdio izvor blizak slučaju, Pogba je tokom prvog saslušanja rekao istražiteljima da su ga zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružana puškama, okrivljujući ga što im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili sumu od 13 miliona evra, a on tvrdi da im je platio 100.000 evra. Medju osumnjičenjima, tvrdi da je prepoznao svog starijeg brata Matijasa.