Uvid se može izvršiti neposredno u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u kojoj gradjanin ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva – https://upit.birackispisak.gov.rs/.

Prema poslednjim podacima sa tog sajta, pravo glasa na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima ima 88.576 građana Novog Pazara, 31.653 Tutina i 27.006 Sjenice.

U birački spisak se upisuju punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo – prema mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.

Postupak upisa, promena (izmena, dopuna ili ispravka) i brisanja iz biračkog spiska sprovodi se po službenoj dužnosti ili na zahtev gradjana.

Gradjani zahtev za promenu u biračkom spisku podnosi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta, odnosno mestu boravišta za interno raseljena lica.

Ministarstvo obaveštava birače koji imaju boravište u inostranstvu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 12. marta 2022. godine u ponoć), mogu podneti zahtev da se u JBS upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.