Do najvećeg trofeja u dosadašnjoj karijeri, devetnaestogodišnji Novopazarac došao je pobedom nad Filipom Mišolićem sa 2:1 u setovima (6:2, (5)6:7, 6:4).

“Put do pehara je bio veoma dug. Dva puta smo morali da prekidamo igru zbog kiše. Kada sam vodio sa 5:2, nisam umeo da završim meč. Uslovi za igru nisu bili laki za mene, kiša je uticala, bilo je klizavo. Filip se borio do kraja, ali sam uspeo da se izvučem. Na sreću, mogao sam da se oslonim na servis i forhend”, rekao je Međedović novinarima u Austriji.

U Mauthauzenu Međedović je zabeležio i najveću pobedu, savladavši u polufinalu Dominika Tima, nekada trećeg igrača sveta i osvajača US opena 2020. godine.

“Znao sam kako će da igra. Mnogo sam ga gledao poslednjih godina. Verovao sam u sebe, zato i nisam bio previše iznenađen pobedom, mada sam presrećan. Moji servis i forhend su mi omogućili taj podvig”, zaključio je on.

Trofej u Mauthauzenu najznačajniji je u Međedovićevoj dosadašnjoj karijeri, u kojoj je osvojio i čelendžere u Sekešfehervaru ove i Lidenšajdu prošle godine.

Osvojen turnir u Austriji doneo je Dejvis kup reprezentativcu Srbije 100 ATP poena i ček na 16.020 evra, a na novoj ATP listi trebalo bi da bude plasiran oko 164 mesta.

Turnir na šljaci u Mauthauzenu iz ATP čelendžer kategorije 100 igran je za nagradni fond od 118.000 evra.

Već ove nedelje, Međedović će nastupiti na čelendžeru u Bordou, sa nagradnim fondom od 200.000 evra.

Rival u prvom kolu biće mu 52. igrač na ATP listi Šveđanin Mikael Imer, a potencijalni protivnik u narednoj rundi Francus Luka Van Aše.

U Bordou će nastupiti i Jan Lenard Štruf, nedavni finalista mastersa u Madridu, ali i velikani poput Endija Marija, Stena Vavrinke, Rišara Gaskea i Dominika Tima.