Kao i prethodnih godina, velika konkurencija vladala je za upis u Medicinsku školu tako da je za smer “medicinski tehničar” bilo potrebno minimum 90,47 bodova, “pedijatrijska sestra” 87,55, a “zubni tehničar” 86,22 boda.

Za upis “opšteg smera” u Gimnaziji bilo je neophodno 88,65 bodova, “prirodno matematičkog” na srpskom jeziku 84, a “društveno jezičkog” 83,37 bodova.

Najmanje bodova (68) za upis te srednje škole bilo je potrebno za “prirodno matematički” smer na bosanskom jeziku.

Za specijalno odeljenje informatičkog smera trebalo je 205,9 bodova, a u prvom upisnom krugu ostalo je nepopunjeno još pet mesta.

Za upis nekog od smerova Ekonomsko-trgovinske škole bilo je potrebno od 60 do 76 bodova, a najveća konkurencija vladala je za “ekonomskog tehničara” za koji je bilo minimum neophodno 76,78 bodova.

Frizerski smer mogao se upisati sa 59,88 bodova.

U “Ugostiteljsko-turističkoj školi” popunjena su sva mesta na smerovima “konobar” i “kuvar”, dok je u odeljenju “hotelijerskih tehničara” popunjeno samo pet mesta, “prehrambenih tehničara” devet, “turističkih tehničara” 11, a “trgovinskih tehničara” 12.

U Školi za dizajn nema više mesta na smerovima “arhitektonski tehničar”, “dizajner grafike”, “galanterija kože”, “modni krojač”, “obućar”, “dizajner odeće”, dok se za smer “šivača konfekcije” niko nije prijavio.

Za dva odeljenja “modelara odeće” prijavilo se 13 svršenih osnovaca, tako da je ostalo 47 slobodnih mesta.

U Tehničkoj školi popunjena su odeljenja na smerovima “tehničar drumskog saobraćaja”, “električar”, “elektrotehničar informacionih tehnologija”, “mehaničar” i “vozač”, dok će u drugom upisnom krugu biti slobodnih mesta na smerovima “elektrotehničar energetike” (pet), “tehničar CNC mašina” (devet) i “mašinski tehničar za konstruisanje kompjutera” (21).