Helikopteri su 13. januara američkim transportnim avionom C-17A dopremljeni na aerodrom Rinas kod Tirane a po ugovoru koji je albansko Ministarstvo odbrane potpisalo sa Pentagonom maja 2020. godine, avijacija te zemlje dobiće tri ‘crna sokola’.

Albansku vojnu avijaciju čini puk sa aerodroma Farke koji na papiru ima četiri helikoptera AS532AL nosivosti do 29 ljudi koju su jezgro flote, zatim tri AB-206 i dva AB-206 Džet Rendžer, četiri Bo 105, dva EC-145 i jedan A-109C.

Heterogena flota je izazov za tehničku podršku i redovno održavanje i sa prelaskom na UH-60A redukovaće se broj letelica, prenosi portal.  

UH-60A je višenamenska platforma koja je primarno namenjena za prevoz ljudi, ali može da se naoruža za vatrenu podršku.

Uobičajeno naoružanje čine dva mitraljeza kalibra 7,62 mm postavljena na podu kabine, po jedan na bočnim stranama.

U takvoj konfiguraciji unutar UH-60A su sedišta za deset vojnika i dva sedišta za nišandžije a za prevoz ranjenika ili povređenih ima mesta za šest nosila.

U naoružanje američke armijske avijacije UH-60A uveden je 1979. godine a naknadno su modifikovani na nivo UH-60L, usavršenu varijantu pogonjenu sa dva motora T700-GE-701D snage po 1.487 kW.  

Na Kosovu u bazi Bondstil američka armijska avijacija od 1999. godine održava detašman sa helikopterima ‘blek houk’ za podršku snagama KFOR.

Ranije je bilo nezvaničnih najava da Kosovske bezbednosne snage (KBS) planiraju nabavku polovnih UH-60A a u više navrata u poslednjih šest godina Amerikanci su organizovali obuku za pripadnike KBS sa helikopterima ‘blek houk’ ali samo za pešadiju za iskrcanje iz lebdenja, prevoz povređenih i slične zadatke.

Piloti u redovima KBS završili su akademiju u Turskoj i održavaju trenažu u Albaniji na lokalnim helikopterima AB-206 Džet Rendžer.