Kako prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža, nije uobičajeno da telohranitelji koriste vozilo klase mase 14 tona iako u prošireni krug zadataka te jedinice Vojske Srbije (VS) ulaze protivteriristička i protivpobunjenička dejstva za koja može da se koristi Miloš.

Ministarstvo odbrane januara 2021. godine pohvalilo se da je prvih 10 Miloša uvedeno u naoružanje i to u 72. brigadu za specijalne operacije a potom su viđeni u 63. padobranskoj brigadi.

Novi lot tih vozila je nezavršen poslan iz fabrike Borbeni složeni sistemi na vežbu “Vihor 24” održanu u aprilu a nova vozila prikazana su kao deo tehnike vojne policije.

U 72. brigadi i 63. brigadi ranije su koristili samo terenska vozila jer su po prirodi zadataka to jedinice za koje nije pogodna teža tehnika. Prvi presedan bilo je uvođenje američkih vozila HMMWV u 72. brigadu i zatim su došli i Miloši.  

Odred Kobre osim Miloša dobiće i vozila HMMWV sa turelama za zaštitu nišandžije O-GPK, nabavljena direktno od proizvođača američke firme AM-Dženeral.

Vozni park Kobri sada čine razna luksuzna putnička vozila za pratnju zvaničnika, terenska vozila kao što su Tojotin Hajlaks i Lend Kruzer, Misubiši Pajero, Leksusi i Mercedesi G-klase uključujući blindirana vozila Puh G500 V8 B6.