Prethodno je na Tviteru objavila da je na tom prelazu zadržala srpska policija.  

“Isključena sam iz saobraćaja i bez obrazloženja mi se ne dozvoljava ulazak na Kosovo. Na putu sam na susret sa predstavnicima grčke kancelarije na Kosovu i ambasade SAD. Molim da mi se omogući sloboda kretanja”, napisala je Trajković.

Ona je prethodnih dana, takodje putem društvenih mreža, u više navrata upozorila da su joj zbog angažovanja u Vladi Kosova upućivane pretnje kao i da su pretnje dobijala i njena deca.

Trajković je tada navela da odgovornim za njenu i bezbednost njene dece, smatra predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rada Trajković: Zadržala me srpska policija na Merdaru, ne dozvoljavaju mi ulazak na Kosovo

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković saopštila je da joj danas, na administrativnom prelazu Merdare, “pripadnici srspke policije nisu dozvolili ulazak na Kosovo”.

Trajković je na svom Tviter nalogu napisala da je “upravo zadržana na administrativnom prelazu Merdare”.

“Isključena sam iz saobraćaja i bez obrazloženja mi se ne dozvoljava ulazak na Kosovo. Na putu sam na susret sa predstavnicima grčke kancelarije na Kosovu i ambasade SAD. Molim da mi se omogući sloboda kretanja!”, napisala je Trajković.

Ona je pre nekoliko dana upozorila, takodje preko Tvitera, da su osim pretnji koje su do sada njoj upućivane zbog izjava i političkog angažovanja na Kosovu, pretnje počele da stižu i njenoj deci, i optužila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je odgovoran za njihovu bezbednost.