On se na konferenciji za novinare zahvalio predsedništvu stranke na poverenju i rekao da mu je ukazana velika čast da bude na čelu povereništva sastavljenog od uspešnih i obrazovanih ljudi.

“U narednom periodu ćemo videti koji su problemi građana Novog Pazara i kako da im pomognemo. Da pomognemo obrazovanje, da ljudi ostanu, da ne idu iz Novog Pazara, da napravimo prodor nauke, da nastavimo amanet rahmetli muftije (Muamera Zukorlića), da zajedno radimo i svima pružimo ruku pomirenja, pošteno i pravedno”, poručio je Međedović.

On će biti na čelu povereništva do izbora novog gradskog odbora, a pošto je Predsedništvo SPP na sednici 29. aprila raspustilo stari zbog, kako su naveli, neučestvovanja njegovog predsednika Edina Zećirovića u izbornoj kampanji.

Predsednik SPP Usame Zukorlić kazao je da su članovi povereništva “ostvarili istorijsku pobedu” na prethodnim izborima u Novom Pazaru gde je ta partija, kako je rekao, pobedila na većini bošnjačkih izbornih mesta.

“Ta ekipa sada preuzima vrh gradskog odbora i vodiće našu stranku u ovom gradu. Svako ko je doprineo izbornom rezultatu ove stranke biće unapređen, ko se izmakao i gledao sa strane biće unazađen”, poručio je Zukorlić.

Dodao je da će SPP biti na usluzi građanima, da su oni partija projekata i da će u narednom periodu prezentovati šta sve planiraju da realizuju kroz učešće u lokalnoj i republičkoj vlasti.

Istakao je i da će članovi povereništva predvoditi izborne liste na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i Skupštinu Novog Pazara.