Andželo Djordjievski je prvoosumnjičeni za ubistvo 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo u petak na klinici za intenzivnu negu u Skoplju nakon što je dan ranije pretučen pred diskotekom Priviledž (Privilege).

Skopska policija je zbog fizičkog napada na 27-godišnjeg rukometaša „Butela“, nakon što je u subotu uradjena obdukcija, uhapsila 22-godišnjeg mladića i 19-godišnju devojku na osnovu snimaka bezbednosnih kamera ispred diskoteke.

Prema snimku, koji se pojavio u medijima, Djordjievski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i dobio povrede glave od kojih je kasnije umro. Dok je ležao na zemlji devojka mu je nekoliko puta prilazila i šutirala ga.

Prema ministru unutrašnjih poslova Oliveru Spasovskom, hrvatski rukometaš i devojka, koja ga je brutalno udarala u glavu, poznavali su se od ranije, a napadu na Tota je prethodila rasprava.

Makedonski mediji još pišu da je prvoosumnjičeni Andželo Djordjievski 2016. u Mariboru udario u pet parkiranih automobila i pobegao sa lica mesta, a kada ga je policija našla, pronašla je i mini-fabriku sintetičkih droga.

Djordjievskog u Sloveniji krivično gone zbog proizvodnje psihotropnih supstanci, odnosno droga koje su poznate medju posetiocima noćnih klubova.