Medjunarodni festival sportskog filma biće održan na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta, jubilarni deseti put.

Organizatori su danas saopštili da će nagradu za životno delo, koja će od ove godine sadžrati i ime “Gondola Zlatibor” dobiti Ivan Golac, Ivan Gudelj, Vesna Čitaković Djurišić, Radmilo Mišović, Razija Mujanović, Željko Obradović, Dragan Pantelić, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dino Radja i glumac Lazar Ristovski.

Nagradu “Heroj sporta i života”, koja se dodeljuje od 2018. godine, ove godine će pripasti osvajaču zlatne medalje na paraolimpijskim igrama, bacaču čunjeva Željku Dimitrijeviću.

Predsednik organizacionog odbora Arsen Djurić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što se festival održava jubilarni deseti put, i da će ovogodišnji po svemu biti najkvalitetniji.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se festival održava po jubilarni deseti put, čak i prošle godine usled pandemije uspeli smo da održimo skraćeni festival. Ovogodišnji festival će i po broju filomova biti najkvalitetniji”,rekao je on.

Umetnički direktor festivala Jovan Marković ocenio je da je festival svojim postojanjem pokazao da je “potreban i uspešan”.

“To je neko solidno vreme, a ne samo da je uspešniji, već je i sve značajniji”, dodao je on.

Marković je rekao i da je cilj filmskog festivala što veća promocija drugih sportova, kao i da je primetno da se u zemlji od osnivanja festivala sve više snimaju sportski filmovi.

Festival sportskog filma na Zlatiboru član je Medjunardonoe asocijacije sportskog filma.

Ove godine gradovi partneri biće Novi Pazar i Knjaževac, a filmske projekcije počeće u četvrtak premijerom dokumentarnog filma “Igra mog života”, o Bori Stankoviću.