“Videli smo četiri dana takmičenja koje je memorijalnog karaktera u čast naše najbolje klizačice koja je tragično preminula, i u sećanje na nju već 16 godina organizujemo ovaj divan festival na ledu gde dolaze takmičari širom sveta”, rekla Grof Mitrović.

Grof-Mitrović, koja je i sudija najvišeg ranga Međunarodne klizačke federacije, rekla je da je ove godine učestvovalo 300 klizača iz 19 zemalja koji su pokušavali da osvoje bodove u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za plasman na svetska i evropska prvenstva.

Ona je rekla da se umetničko klizanje razvija iz godine u godinu i da se takmičari trude da to bude umetnost na ledu.

“Trude se da svoje umeće predstave uz muziku i prenesu određenu priču kako bi publika mogla da doživi njihov program”, navela je Grof Mitrović.

Ona je istakla da Srbija nije na velikom nivou što se tiče umetničkog klizanja i nema mogućnosti da se taj sport razvije.

“Imamo samo jednu halu, a naši sportisti su zaista jako dobri s obzirom na uslove”, rekla je Grof Mitrović.

U seniorskoj konkurenciji najbolja je bila Kristina Grigorova iz Bugarske, a kod juniorki Olivija Lengjelova iz Slovačke. Najbolji plasman od srpskih klizačica ostvarila je Ana Šćepanović, koja je zauzela 12. mesto. Kod juniora najbolji je bio Mehmet Čenkaj Karlikli iz Turske.Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG).