Mehmedović je osvojila srebrnu medalju u trci na pet kilometara vremenom od 16:41 minuta, zaostavši za pobednicom Margeritom Voljani iz Italije samo jednu sekundu.

“Srećna sam što sam istrčala dobar rezultat. Motivisalo me i to što sam pre početka trke čula da je i Aldin Ćatović osvojio medalju. Trka je bila napeta, odlučna sam bila da osvojim medalju, iako sam sustigla Italijanku u poslednjih nekoliko metara sam izgubila zlato i ostaje žal za tim”, rekla je mlada atletičarka.

Kao deo šestočlane reprezentacije Srbije u Italiji su nastupile i Saima Murić i Lenka Nikolić koje su zauzele 21. i 24. poziciju, a u ekipnom plasmanu naš tim bio je četvrti.

Ćatović je u trci na 10 kilometara bio treći, rezultatom 30:44 minuta. Pobedio je Rumun Dragoš Luka Pop sa 30:36, dok je srebro pripalo Italijanu Stefanu Benconiju sa 30:42 minuta.

“Posle zlata u Mariboru (EYOF) i na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, osvojio sam bronzu. Prvi put sam trčao u ovoj disciplini na putu. Trka je bila jaka, želeo sam da budem u prvih pet, pratio sam vodeće i na cilju sam bio treći”, kazao je Ćatović.

Druga dvojica Novopazaraca u reprezentaciji, Nikola Mijailović i Kabir Ziljkić u cilj su ušli kao 22. i 37, a juniorski tim Srbije bio je šesti u ekipnom plasmanu.

Trener atletičara Novog Pazara Rifat Ziljkić istakao je da je osvajanjem medalja u Italiji ostvaren istorijski uspeh, pogotovo jer je konkurencija bila veoma jaka.