Privatni preduzetnik iz Novog Pazara Kemal Mehmedović imenovan je na vanrednoj Skupštini za predsednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Jošanica.

„Moramo da ispoštujemo sve dogovore unutar kluba, da igrači i rukovodstvo pokažu ažurnost, ali i da popravimo marketing. Bitno je da se konsolidujemo i pokušamo da opstanemo u zapadnoj grupi Srpske lige“, rekao je Mehmedović radiju Sto plus.

Potpredsednici kluba u narednom periodu biće Asim Zejnelović, Vujica Tiosavljević i Senad Ljajić. Staniša Sretenović postavljen je za šefa stručnog štaba, generalni sekretar je Sanel Zejnelović, a sportski direktor Zenaid Totić.

Pazarski srpskoligaš je na startu prvenstva poražen na svom terenu od tima Budućnost Krušik 2014 rezultatom 0:5, a zatim je izgubio od Pobede u Beloševcu sa 1:2. Na tu utakmicu otputovalo je 12 fudbalera, od kojih je jedan prinudno bio golman.

„Klub je došao do ivice propasti, bio je poslednji trenutak da se reaguje. Odmah posle Skupštine, mnogi igrači su izrazili želju da nam se priključe. Imamo dobre kontakte, želimo da afirmišemo talente“, kazao je Mehmedović.

Jošanica je filijala Novog Pazara, sa zajedničkim rukovodstvom, ali je i predsednik superligaša Nedžad Dragolovčanin ranije isticao da ta saradnja ne funkcioniše.

„Organizovaćemo se na najbolji način za klub. U jednom delu bićemo samostalni, ali ćemo istovremeno pokušati da činimo dobre stvari za Novi Pazar i budemo B pogon našeg superligaša“, objasnio je Mehmedović.
 
Jošanica će u trećem kolu Srpske lige Zapad biti domaćin Jedinstvu sa Uba.

M. Minić