On je na konferenciji za novinare kazao da “imaju ozbiljan rast” u svim Sandžačkim opštinama, izuzev Novog Pazara gde “misle da su mogli više”.

“Ali, ako uzmemo u obzir da je na izborima u Novom Pazaru učestvovalo osam lista, da je većina bazirala kampanju protiv nas, da su vodili mučnu i negativnu kampanju, da nam je ovo peti mandat, onda moramo biti zadovoljni ovim rezultatom”, poručio je Memić.

Najavio je da će SDP u Novom Pazaru “sigurno biti u vlasti i naredne četiri godine sa koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke”, te da će ta većina, iako sa 24 od 47 odbornika, biti stabilna.

“Četiri godine smo imali većinu od 24 odbornika, pa je to bila najstabilnija moguća vlast. No, nemojte se iznenaditi da neko pređe kod nas, pa imamo većinu od 27, 28 odbornika”, dodao je on.

Komentarišući izjavu osnivača Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića da će uslediti promene u Gradskoj upravi Novog Pazara, Memić je rekao da “prave analizu” gde su grešili.

“Verovatno smo negde grešili, pad od pet odsto je nešto što moramo da vidimo. Moramo raditi bolje tamo gde nismo dobro radili, moramo menjati neke ljude. U ovom trenutku ne znam koje, treba uraditi dublju analizu, sve koji nisu radili dobro, koje narod ne prepoznaje kao nekog ko mu može nešto završiti”, istakao je Memić.

Istakao je da je SDP apsolutni pobednik izbora u Sandžaku čime su potvrdili da su “najlegitimniji predstavnici Bošnjaka”.