„Pravi je onaj koji je organizovao redovnu, legalnu, legitimnu i demokratsku izbornu skupštinu u Beogradu 3. januara, na kojoj je ubedljiva većina delegata-članova odlučila da želi promene na čelu stranke i zato izabrala novo rukovodstvo“, naveo je Mihailović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo za državnu upravu, iako je prošlo dva meseca od izborne skupštine nije promenilo zastupnika u registru političkih stranaka, kao i da je na taj način je „omogućilo Žiki Gojkoviću i njegovoj družini nezadovoljnika da zloupotrebljavaju ime stranke i da se predstavljaju kao POKS čak i na glasačkom listiću“.

„Umesto da zbog toga protestujemo mi koji smo zaista oštećeni, protestuje onaj koji je na platnom spisku režima, a glumi opoziciju, tražeći da se mediji ućutkaju i ne prenose naše reči“, kazao je Mihailović.

Gojković je prethodno danas rekao novinarima da je Upravni sud „potvrdio da Mihailović ne predvodi POKS“ i da su spremni da radikalizuju proteste ne bi li dokazali da su oni „jedini POKS koji postoji“.