Ona je povodom današnjih blokada saobraćaja na poziv ekoloških organizacija ocenila da su “pojedinci zarad ostvarivanja političkih ambicija i ciljeva, spremni da svoj interes stave iznad interesa čitavog društva”. 

“Zahtevi da iz zemlje odu sve rudarske kompanije koje su u skladu sa zakonima dobile istražna prava, nemaju veze ni sa

ekologijom, niti sa zaštitom životne sredine. Zato i ne žele da razgovaraju o činjenicama niti da se na osnovu činjenica i stava gradjana donose odluke”, navela je ministarka a preneo njen kabinet. 

Optužila je organizatore protesta da “žele da unište investicioni ambijent i ugroze sigurnost poslovanja”, što će se kako je navela, odraziti i na domaće i strane kompanije u Srbiji i uticati na smanjenje životnog standarda gradjana.

“Interes Srbije nije da se proizvoljno zaustavljaju projekti, već da imamo ravnotežu izmedju ekonomskog razvoja i zaštite i unapredjenja životne sredine. Ne bori se zdraviju životnu sredinu blokadama, vraćanjem u prošlost i zaustavljanjem razvoja. Oni koji zastupaju takvu politiku ne treba da se kriju iza ekologije, već da sa tom politikom izadju na izbore”, navela je Mihajlović.