Malokalibarski pištolj slobodnog izbora nije olimpijska disciplina, pa se u njoj nisu delile kvote za Pariz i nema finala, već se konačan plasman odredjuje posle osnovnog dela (60 metaka). Mikec je od početka bio pri vrhu i pobedio je sa 567 krugova, tri više od drugoplasiranog Kineza Bovena Džanga. Treći je sa 560 krugova bio Ukrajinac Viktor Bankin.

Mikec je tako osvojio drugu pojedinačnu medalju na svetskim prvenstvima, nakon što je pre četiri godine u Čangvonu osvojio srebro, takodje  malokalibarskim pištoljem.

Na evropskim prvenstvima ovim oružjem Mikec je osvojio dve srebrne i bronzanu medalju. Do bronze je stigao u septembru u Vroclavu. Takodje, osvojio je nekoliko ekipnih medalja, kao i odličja sa Svetskih kupova.

Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao do medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. Portugalac Žoao Košta, aktuelni prvak Evrope danas je zauzeo 24. mesto, a Letonac Lauris Strautmanis, osvajač sreba iz Vroclava, završio je na petoj poziciji.

Srpski strelci su u poslednja četiri dana osvojili četiri medalje u Kairu. Zorana Arunović je stigla do bronze vazdušnim pištoljem, a bronzu je osvojila i muška seniorska ekipa puškom. Marko Ivanović je postao juniorski vicešampion sveta malokalibarskom puškom iz trostava, a danas je Mikec nastavio niz najsjajnijim odličjem.

Osim njega danas su na vatrenu liniju izašli i srpski juniori u ekipnom takmičenju puškom i nisu prošli prvu fazu kvalifikacija.