Miketić je naveo da će danas biti glasanje samo o Gašićevoj smeni, a ne o svim tačkama dnevnog reda, što je, kako je dodao, urađeno van procedure.

Upitan da li očekuje “iznenađenje” i da Gašić zaista bude smenjen posle današnjeg glasanja, kazao je da ne veruje.

“To su ljudi bez ikakve odgovornosti, bez ikakve želje da se nešto u Srbiji menja. Njima očigledno nije dovoljno da su čitali imena sa spiska iz Ribnikara, niti što su pokušali ubicu iz Mladenovca da proglase teroristom da bi zamaskirali tragove i svoju odgovornost. Ako su spremni da to urade, ne verujem da su spremni da izglasaju nepoverenje Gašiću”, kazao je Miketić.Skup ispred Skupštine Srbije prvobitno je bio zakazan za 15 časova, ali su se ispred zgrade parlamenta pojavili samo novinari jer je glasanje u međuvremenu pomereno za 17 časova. 

Opozicioni poslanici pozvali na skup ispred Skupštine kada se bude glasalo o smeni GašićaPoslanici grupe Moramo-Zajedno u Skupštini Srbije pozvali su danas građane Beograda da se u 15 časova okupe ispred Skupštine Srbije, kako bi sačekali rezultate glasanja o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

“Vidimo se u 15 časova ispred Skupštine, kada se bude glasalo o odgovornosti Gašića”, napisao je poslanik Đorđe Miketić na Tviteru.

Na tviteru se oglasio i šef te poslaničke grupe Nebojša Zelenović, koji je napisao da bi glasanje trebalo da počne oko 15 časova.

Poslanici u Skupštini Srbije već više nedelja raspravljaju o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a ministar ne prisustvuje današnjoj sednici.

Opozicioni poslanici traže njegovu odgovornost za masovna ubistva koja su se početkom maja dogodila u Beogradu i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, više puta su rekli da Gašić neće biti smenjen, već da može da bude smenjena samo cela vlada, pa da se ide na nove izbore.